Gi bort håret?

Behovet for hårdonasjoner er stort, men du kan bidra. Donorhåret vi mottar brukes til å spesiallage naturtro hårdeler og parykker til andre som har mistet håret. At hårløsningene både ser og føles ekte ut, verdsettes høyt av våre kunder. Både vi, og de som trenger det, setter derfor stor pris på at du donerer håret ditt. Takk!

 1. Du bestiller time hos din vanlige frisør. Dersom du er klar for en forandring og har egnet hår iht. våre retningslinjer (se punkt 2), sier du til frisøren at du er klar for en forandring med mening!
 • NB! Du må være villig til å donere minimum 25 cm.
 1. Egner ditt hår seg?
 • Håret må være rent, tørt og friskt.
 • Alle hårtyper og farger er kjærkomne. 
 • Håret kan også være farget eller stripebehandlet, så lenge det er sunt og friskt.
 • Vi har stor etterspørsel etter grått hår, så doner gjerne dette. 
 1. Å donere hår er selvsagt helt frivillig. Donerer du, gjør du håret til en ressurs fremfor avfall. Frisøren vil klippe håret 1–1,5 cm over strikken. Din nye, kortere frisyre bestemmes i samarbeid med din frisør, slik dere pleier. Denne klippe- og stylingjobben betaler du for som normalt.
 1. Håret sendes til nærmeste Apollo Hårsenter. Dette tar din frisør seg av, hvis du ikke vil komme innom med det selv. Du får tilbud om vårt #HÅRDONOR-diplom, som takk for din innsats! Del gjerne ditt bidrag med #HÅRDONOR, så sprer vi budskapet sammen.

 

 1. Håret kontrolleres av våre hårspesialister og oppbevares til vi finner riktig mottaker. Så følger et omfattende arbeid hvor det lages hodeavstøpning og bunnmateriale, deretter settes hårene inn for hånd. Etterbehandlingen sikrer at hårdelen eller parykken varer lengst mulig. 

 1. Mottakeren har på forhånd, i samarbeid med sin hårspesialist, funnet donorhår i ønsket farge og lengde. Noen ganger kan en hårdonasjon være nok til én hårdel eller én parykk, men som oftest trenger vi hår fra flere donorer. At hårerstatningene både ser og føles ekte ut, verdsettes høyt!